maanantai 10. helmikuuta 2014

Koh Phanganin kautta Koh Taolle

Mukavaa ettei tarvinnut olla tuon pidempään Samuilla. Se oli turhan bilemesta. Suuntasimme kaksosten eli siskojeni ja HK:n kanssa seuraavaksi Koh Phanganille. Olin lukenut, että kyseessä olisi se autenttisempi hippisaari, kun siellä on ne Full moon partytkin. 

Koh Phanganin satamassa menimme syömään aika synkän oloiseen mestaan. Paikan kälyisyys paljastui viimeistään silloin, kun saimme ruoat. Ruokapaikan vähäväkisyyden ja epäsiistiyden olisi pitänyt toimia varoittavana signaalina. Seuraavana yönä mikäs muukaan kuin ärhäkkä mahatauti vei vallan. Meni sitten noin pari päivää toipua mahataudista ja kuvattua tuli tosi vähän. Myös muillakin oli mahaongelmia.

Ehdin kerran käydä kiertelemässä saarella. Se oli erittäin kukkulainen ja viidakkoinen. Yllätyksekseni Koh Phangan on yksi Thaimaan rauhallisimmista saarista. Tuntui ettei muita ihmisiä näkynyt satamaa lukuun ottamatta juuri missään. Ravintoloitakin sai hetkittäin hakemalla hakea, toisaalta onneksi ei ollut juurikaan nälkä.

Kaksosilla ja HK:lla on enää muutama päivä lomaa jäljellä, joten jatkoimme pikaisesti matkaa Koh Taolle. Kyseinen saari tunnetaan kirkkaista vesistään ja hienoista sukelluskohteistaan. Kirkkaat vedet ja korallit houkuttelevat sukeltajia Amerikasta asti, mutta ikävä kyllä korallit ovat kärsineet suuria vahinkoja alueella toimivien sukelluskoulujen johdosta. Koh Taolla on lukuisia sukelluskouluja, jotka tarjoavat sukellusretkiä ja -kursseja. Se tunnetaankin yhtenä Kaakkois-Aasian merkittävimmistä sukelluskohteista, jossa on hyvät mahdollisuudet myös snorklata.

Koh Tao tuntui heti paljon kodikkaammalta. Siellä oli oikein nättiä ja enemmän tarjontaa: rauhallisia alueita, ruokakeskittymiä, kauppoja ja lukuisia rantakohteita. 

Siskoni Henriikka Koh Taon rannalla
Tämän ramman koiran näin useaan otteeseen. 
Rampoja eläimiä näkyi usein, sillä eläimiä loukkaantuu paljon liikenneonnettomuuksissa, kuten skootteritörmäyksissä. Surettaa kuinka yleisiä vammautuneet eläimet ovat noilla saarilla, eikä tuolla ole mitään järjestöä, joka ehtisi niitä pelastaa tai lopettaa.

Koh Taon maisema
Isoja luonnonmuodostelmia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin tarkastukseni jälkeen. Kuka tahansa voi rekisteröitymättäkin kommentoida tekstejäni. Olen kiitollinen palautteestasi.