torstai 23. helmikuuta 2017

Kolmen vuoden kuulumiset

Päivitin tämän blogin sellaiseksi, että voin jatkossa kirjoitella tänne tuoreita kuulumisia kuvapostausten muodossa. Tässä kolmen vuoden aikana on ehtinyt tapahtua vaikka ja mitä - niistä asioista on tässä lyhyt kooste. Kolme vuotta sitten olin Thaikkulassa. Palaan hetkeksi takaisin niihin tunnelmiin.

Matkaohjelma muuttui Thaimaassa sen verran hektiseksi, etten enää ehtinyt tekemään riittävän tasokkaita päivityksiä. Etenkin kuvien käsittely karsituilla ohjelmilla on monesti turhauttavaa, kun on tottunut Adoben photariin.

Edellisen päivityksen jälkeen suuntasin laivalla&bussilla Langkawiin. Sitten busseilin Kuala Lumpurin kautta Singaporeen. Sinne tuli autonsa myynyt Konsta. Vietimme siellä pari päivää. Meillä oli koko Singaporen edullisin hotellihuone, joka sijaitsi prostituutioon keskittyneellä kadulla.

Siivooja ei ollut hoitanut työtään ihan vimpan päälle, sillä löysimme sängyn alta n. 460 Singaporen dollaria. Mietimme pitkään, että miten käytämme tämän ihmeellisen löydön: kenties panostamalla yhdeksi yöksi Marina Bay Sands -hotelliin? Elikkä siihen minkä uima-altaalta on aivan älyttömän hienot näkymät Singaporen scifi-maisemaan. Halusimme kuitenkin luoda mukavuutta ja iloa pidemmäksi ajaksi. Joten panostimme majoitukseen Balilla, jonne lensimme Singaporesta. Kolmen tähden majoituksen sijasta otimme lähes aina neljän tähden majoituksia. Tällä tavalla löydöstä riitti iloa pidempään. Balilla olimme kuukauden ja kävimme myös Lombokin kautta Gileillä. Lopuksi olimme pari päivää taas Kuala Lumpurissa ja sieltä lensimme Suomeen.
Tässä on perhe Balin Lovinassa delfiineitä bongaamassa.
Ubudissa riitti apinoita.
Konsta hylätyssä puutarhassa Balilla.
Aika pian tämän reissun jälkeen pistimme myyntiin Viinikan Sirppitien kaksion. Ostin sitä varten Sigman 8-16 mm f/4.5-5.6 DC HSM -objektiivin, että sain otettua laadukkaat ja laajakulmaiset asuntokuvat Etuovi.comiin. Kyseiset myyntikuvat ja sepustukset löytyvät täältä. Konsta hoiti asuntonäytöt ja kaksio kävi kaupaksi 1,5:ssä kuukaudessa.

Kesällä 2014 muutimme väliaikaisesti Hervantaan vuokralle. Arvioimme, että meillä on mahkuja ostaa vuoden päästä omakotitalo. Siitä alkoi hissukseen aiheeseen perehtyminen ja talon etsiminen. Puolen vuoden päästä tästä, eli helmikuussa 2015, sain lähes vuoden mittaisen määräaikaisen työsuhteen. Se toi puhtia lainaneuvotteluihin. Sen myötä meillä oli kokonaisuudessan paremmat mahdollisuudet ostaa mieleinen talo, kun aiemmin taloutemme olisi ollut Konstan vakituisen työsuhteen, säästöjen ja minun keikkatöiden varassa. Onneksi edullista asuntolainaa varten ei vaadittu molempien osalta vakituista työpaikkaa.

Ravasimme lukuisissa asuntonäytöissä Kangasalla, Lempäälässä ja Tampereella. Ihastuimme vuonna 1910 rakennettuun mansardikattoiseen taloon. Saimme Osuuspankilta oikein hyvän lainatarjouksen. Talokauppojen osalta tinkasimme pitkän tovin ja kaupat sovittiin keväällä 2015. Uuteen kotiimme muutimme kesä-heinäkuun vaihteessa 2015.

Määräaikaista työsuhdettani jatkettiin pariin otteeseen, yhteensä 8 kuukautta. Se kesti elokuun 2016 loppuun. Tässä parin vuoden aikana olemme tehneet monenlaisia remontteja. Taloomme kuuluu neljä erillistä ulkorakennusta. Niistä kolmen katot on uusittu kierrätyspellistä Konstan ja isäni toimesta. Sisällä on tehty laajoja pintaremontteja, uusittu portaat, lattioita, kakkosvessa ja sen sellaista. Kun yksi remppa on saatu valmiiksi, on ollut kolme jonossa. Loputon, mutta enimmäkseen mielekäs suo. Onneksi päätalon kattoremonttia lukuunottamatta kaikki isot ja akuutit rempat alkavat olla nyt tehtynä. Lisäksi olen iloinen ettei pientä pintaremonttia varten tartte suuria summia budjetoida. Sitä voi tehdä vuosien saatossa fiilistellen.

Vuosi sitten ottamani talokuva, kera Konstan rättärin.
Viime syksystä asti minulla on ollut aikaa tehdä taas näitä freelancer-valokuvaustöitä. Lisäksi olen tehnyt taittoja, mainoksia, lehtijuttuja ja some-töitä yksittäisistä töistä muutaman kuukauden mittaisiin töihin. Pisin niistä toteutui viime tammikuusta - huhtikuuhun, kun tein töitä kunnallisvaalimarkkinoinnin parissa. Olen myös päivittänyt omille sivuilleni sisältöä. StaffPointin kautta olen kymmenen vuoden ajan tehnyt keikkatöitä, silloin kun muita hommia ei ole ollut riittävästi, nytkin olen niitä tehnyt. Tänä vuonna kesän korvilla olen etsinyt pidempikestoisempaa työtä. 

Vakituinen työpaikka on oikeastaan ainoa toteutumaton haave, josta unelmoin jo monta vuotta sitten. Tässä vuosien varrella olen pikkuhiljaa alkanut hyväksymään sen, etten välttämättä koskaan saa vakituista työpaikkaa. Kunhan työ on edes jokseenkin koulutusta ja omia intressejä vastaavaa, niin muutaman kuukauden määräaikaisuuksistakin olen onnellinen. Ammattitaidon kehittäminen on tärkeintä. On mukavaa lueskella Digikuva-lehteä ja tehdä erilaisia harjoituksia.

Tässä parin vuoden aikana on tullut myös matkusteltua. Se onkin rakkain harrastus. Tuon edelliseen päivitykseen liittyvän reissun jälkeen olen käynyt vähintään kolmen päivän mittaisilla reissuilla seuraavissa kohteissa:

- Pohjois-Suomessa ja Norjassa elo-syyskuussa 2014 asuntoautolla. Matkalla vierailin seuraavissa kaupungeissa: Oulu, Inari, Karigasniemi, Alta, Lofootit, Haaparanta, Kemi. Reissun kesto oli 9 päivää.
- Kiinan Shenzhenissä ja Hong Kongissa helmikuussa 2015. Matka kesti kahdeksan päivää.
- Tsekeissä (syyskuussa 2015). Vierailin Prahassa ja Kutna Horassa. Kyseessä oli viiden päivän reissu.
- Jenkeissä huhtikuussa 2016. Reissu piti sisällään nämä: Seattlen, Redwoodin kansallispuiston, Eurekan, San Franciscon, Santa Barbaran, Los Angelesin, Las Vegasin, Grand Canyonin ja Dead Valleyn kansallispuiston. Liikuimme vuokra-autolla ja matka kesti yht. 2,5 viikkoa.
- Pohjois-Suomessa Puolangalla, Oulangan ja Urho Kekkosen kansallispuistoissa syyskuussa 2016. Reissu kesti 9 päivää.
- Italiassa ja Sisiliassa joulukuussa 2016. Vierailin seuraavissa kaupungeissa: Roomassa, Palermossa, Cefalussa, Cataniassa, Siracusassa, Villa San Giovannissa ja Napolissa. Reissu kesti kaksi viikkoa.
- Maaliskuussa 2017 Amsterdamissa. Olimme siellä kolme yötä. 
SF:n satamassa haistoi kalaisan mursujen tuoksun.
Näistä kaikista reissuista olisi tarkoitus laittaa enemmänkin kuvia tänne. Blogi on alunperin ollut yleinen blogi, mutta nykyään tämän sisältö keskittyy visuaaliseen ilmaisuun ja siihen liittyviin teemoihin. Nämä asiat haluan pitää ohjenuorana:


1. Inspiroidu. Ime vaikutteita töistä joista tykkäät. Oma tyyli syntyy vuosien myötä.
2. Toteuta. Meni syteen tai saveen, tärkeintä on aito tekemisen meininki. Tämä blogikin on osa sitä.
3. Ole monipuolinen, asiat ruokkivat toisiaan. Valokuvaa, maalaa, puutarhuroi, kokkaa, kaikki se on luovaa ja kehittävää.
4. Tee niitä asioita mistä tulee hyvä olo. Liiku luonnossa ja ui avannossa, ne antavat puhdasta energiaa.
5. Vie unelmiasi eteenpäin. Ruoki niitä; kirjoita ne ylös, puhu niistä ja työstä niitä.
6. Ruoki myös toisten unelmia. Kannusta ihmisiä, toki järkevillä toteutustavoilla. Siten saat itsekin kannustusta ja uusia ideoita.
7. Vältä kateutta. Kateudella ja katkeruudella ei luovuutta ruokita, se on kuin suolaa leivokseen.
8. Kuuntele muita, ruoki vuoropuhelua. Mieti ketä kuuntelet ja ennen kaikkea kenen sanaan uskot.
9. Ole armollinen itseäsi kohtaan. Sinä olet itsesi paras ystäväni, et ole se piinaava vihollinen.
10. Kertaa näitä, opiskele, etene harppauksilla tai ota tipuaskelia, mutta älä koskaan luovuta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin tarkastukseni jälkeen. Kuka tahansa voi rekisteröitymättäkin kommentoida tekstejäni. Olen kiitollinen palautteestasi.