maanantai 22. toukokuuta 2017

Ravintolapäivä meni vilinän ja vilskeen merkeissä

Minulta on kyselty miten Ravintolapäivä viime lauantaina 20.5.:ttä meni? Tässä on kattava vastaus. Se meni yleisesti ottaen hyvin ja kohtuullisen väkirikkaasti. Asiakkaita oli yhteensä 25 henkeä, joista osa oli ihan pieniä lapsia. Halusin ihan ammatillisestakin mielenkiinnosta tietää tarkkaan mitä kautta ihmiset tiesivät tulla meille.

Aiemmilla kerroilla ainakin puolet asiakkaista oli täysin tuntemattomia Ravintolapäivän sivujen ja Aamulehden perusteella paikalle löytäneitä. Toisin kuin aiempina vuosina, nyt Aamulehdessä ei ollut juttuja Ravintolapäivästä.

Kaksi henkilöä löysi meidät Ravintolapäivän sivujen perusteella. Kaikki muut olivat tulleet perille Fb-mainonnan, jakamieni esitteiden tai henkilökohtaisen mainontani kautta. Tässä tulee se dilemma: jos olisin juuri nyt täyspäiväisesti työssä käyvä ihminen, niin minulla ei olisi ollut aikaa panostaa markkinointiin näin paljoa. Silloin olisin joutunut tekemään kuten täyspäiväisesti työssä käyvä kaverini, joka perui edellisenä päivänä oman Ravintolapäivän tapahtumansa Tampereelta.

Käytimme tähän kahden ihmisen täyden työviikon (38 h) panoksen, huomioiden myös ruokien valmistamiseen menneen ajan. Tuohon ei ole huomioitu marjojen ja villiyrttien poimintaa, puhumattakaan hirvenmetsästykseen käytetystä ajasta. Siispä on sääli ettei Ravintolapäivää muistettu riittävästi mediassa, eikä katto-organisaation sivusto ollut esillä. Jos olisi, niin edellisten kertojen perusteella tapahtuman olisi voinut parin kymmenen ihmisen sijasta löytää 40 ihmistä. Eikä meidän jääkaappi nyt tursuaisi ruokaa :D

Hyvänä puolena totean, että jos on aikaa tehdä henkilökohtaista mainontaa, panostaa eri väyliin ja ylipäätään tehdä hartiavoimin töitä, niin se panostus kannattaa. Toki konseptin itsessään pitää olla riittävän kiinnostava, että ihmiset ylipäätään tulevat. Oli jälleen mukavaa tehdä tätä työtä ja levittää eettisen ruoan ilosanomaa.

Pitääkin aina muistaa mikä on tärkeintä; ruoka sai paljon kehuja ja tutustuin uusiin ihaniin ihmisiin. Omalta osaltani tienasin sen verran, että voin toteuttaa Helatorstaina alkavan melontareissun Koloveden kansallispuistoon ja ekologiseen Järvikylpylään. Opin myös mm. käyttämään iskuporakonetta. Kiitos kaikille asiakkaillemme ja etenkin Tarja Rossille, Mikolle, Sannille ja Ellille korvaamattomasta avusta :)
Tämä lakkapikari oli suosittu tälläkin kertaa
Vanha VV:n taustabanneri
Vuosi sitten Aamulehti uutisoi Ravintolapäivän näin näyttävästi.
Tässä meidän ravintolan osio vuoden takaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tulee näkyviin tarkastukseni jälkeen. Kuka tahansa voi rekisteröitymättäkin kommentoida tekstejäni. Olen kiitollinen palautteestasi.